Brugse weetjes 2
Auteurs: Nico Blontrock
softcover - 80 pag.
Afmetingen: 11,5 x 17cm
Prijs: €10
ISBN: 9789461680570
Dat de Bruggeling zijn stad kent, zal niemand betwisten. Iedereen zal je dus kunnen vertellen dat het Belfort lichtjes helt en dat de reitjes niet echt diep zijn. Toch kan het altijd nog beter.
Na het succes van ‘Brugse Weetjes’ vond auteur Nico Blontrock dus dat de tijd rijp was zijn stadsgenoten te bestoken met nog meer Brugse kennis. Dus kwam er dit vervolgboekje, vol met weetjes over Brugge die je (waarschijnlijk) nog niet kende. Zo kom je te weten wat er met afgedankte grafstenen gebeurt, wie de parlementariër met de langste dienst was, welke paarden vroeger door de poort van de stad gratis mochten doorrijden, hoe oud de oudste foto van de stad zelft is. En hoe groot is Brugge eigenlijk? Geen erg als je het antwoord op deze vragen niet weet. Daarvoor dient dit boekje.
Dit is weerom een boekje met kennis om mee uit te pakken bij vrienden en kennissen, maar het is ook een handige gids om de gekende stad met een geheel nieuwe blik te verkennen. Kortom: een onmisbaar boekje voor iedere Bruggeling.
‘Alle inwoners van de stad zijn Bruggelingen, maar zij die deze weetjes kennen, staan toch een trapje hoger op de ladder van het Bruggeling-zijn. Elke stad zal wel zijn ‘weetjes’ kennen, maar ze terugvinden in een handig boekje, in leesbare taal, en sappig verteld, is wel erg Brugs. Deze weetjes maken je dus weer wat meer Bruggeling, weet je?’
Jean-Pierre Drubbel, ere-directeur Toerisme Brugge

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

zorro uitgeverij - Braambeierhoekstraat 5, 8340 Damme - e-mail: info@zorrobooks.be - BTW: BE 0830.913.282